wat te doen

IMG_5607

wandel en fiets routes

Fietsliefhebbers, wandellaars. bij ons in het Kempische nest kom je aan je trekken. Of je nu liever wandelt, fietst of mountainbike. Je kan starten vanaf de deur van ons Nest met wandel en fietsknooppunten. 

Escape rooms

Ontsnap aan de alledaagse sleur en duik in een wereld vol mysterie en avontuur! In de buurt van Retie wachten spannende escaperooms op jou en je vrienden. Laat je onderdompelen in intrigerende puzzels, verborgen aanwijzingen en geheime kamers terwijl je de klok probeert te verslaan.

 

STEDEN

In de regio liggen enkele charmante steden die een bezoek meer dan waard zijn. Antwerpen zelf, met zijn levendige Grote Markt en iconische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, straalt een tijdloze elegantie uit.

Verder naar het zuiden vind je het pittoreske Mechelen, met zijn prachtige historische gebouwen en gezellige pleinen. Net over de grens lokt Breda met zijn sfeervolle binnenstad, waar oude architectuur samensmelt met moderne winkels en eetgelegenheden.

Tilburg biedt een bruisend cultureel leven en veel groen in de omgeving. Samen vormen deze steden een verleidelijke mix van geschiedenis, gezelligheid en moderne flair, ideaal voor een ontspannen uitstapje.

1 D&A NEST

2 TURNHOUT
3 MOL
4 GEEL

5 HERENTALS
6 TILBURG
7 EINDHOVEN
8 BREDA

9 HASSELT
10 ANTWERPEN
11 MECHELEN
12 ARENDONK

natuur & cultuur

In het hart van de Kempen, te midden van bossen, heide en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend, maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud Romaans kerkje. Sinds 1140 wonen hier enkele kloosterlingen.

Ben je op zoek naar een plek natuurschoon waar je volop kunt ontspannen en genieten, dan kun je terecht in het Prinsenpark! Het domein is de ideale plaats om te wandelen, joggen of om enkele prachtige dieren in de bossen te observeren.  

Het Turnhouts Vennengebied is een natuurgebied en natuurontwikkelingsgebied dat zich een vijftal kilometer ten noorden van het centrum van Turnhout bevindt en gelegen is in de gemeenten Turnhout en Merksplas.

Een bezoek aan het kasteel van de hertogen van Brabant is een belevenis. Je lijkt met je twee voeten in de geschiedenis te staan. Het binnenplein als rustpunt op de tijdslijn. Dwalen door de gangen en zalen voert je voorbij historische relieken. 

voor het hele gezin

Buitenpret voor jong en oud? Daarvoor trek je naar de Kempen. Vlot bereikbaar, vlak, groen en vol afwisseling: dat is de Kempen in een notendop.